Ons leven wordt steeds digitaler. We regelen en communiceren meer online, maar digitale technologie kan ingewikkeld zijn en is soms moeilijk bij te houden. Dat is voor sommige mensen een drempel om mee te kunnen blijven doen. Daarom helpt Gilde De Graven met een cursus om deze ingewikkelde technieken voor Apple iPad & iPhone gebruikers begrijpelijk en toegankelijk te maken; maar vooral hoe je dat op een veilige en verantwoorde manier kunt doen.

Velen denken dat het gebruik van een iPad of iPhone ingewikkeld is, maar met enkele tips kun je veel tijd besparen en gaat er misschien wel een wereld voor je open. Je gaat vast ook zaken ontdekken, waarvan je misschien niet wist dat die mogelijk waren.

Welke 3 vragen moet een iPad/iPhone gebruiker zich zeker stellen?

 • Is de inrichting van mijn apparaat veilig en betrouwbaar?
 • Hoe kan mijn apparaat levensreddend zijn?:
 • Gebruik ik dit (dure) apparaat wel slim?

Deze cursus is speciaal ontworpen voor Apple-gebruikers die deze vragen hebben en de belangrijkste mogelijkheden van hun Apple-apparaat willen ontdekken. In vijf interactieve lessen leer je alles wat je moet weten om up-to-date te blijven met de nieuwste technologie.

Cursusoverzicht:

 1. Introductie tot uw Apparaat:
  Leer de basis van uw iPad en/of iPhone kennen. Van het inschakelen van het apparaat tot het navigeren door de schermen. Hoe je je apparaten veilig inricht, synchroniseert en je gegevens veilig opslaat.
 2. Communicatie Essentials:
  Hoe je je contacten beheert en kunt e-mailen, FaceTimen (videobellen) en berichten kunt versturen naar vrienden en familie. Leer hoe je veilig en betrouwbaar communiceert met de overheid, zorginstellingen en pensioenfondsen, etc.
 3. Internet en Veiligheid:
  Surf op het web met vertrouwen. Leer veilig online te zoeken, winkelen, betalen en sociale media te gebruiken. En hoe je veilige wachtwoorden genereert, beheert en gebruikt.
 4. Foto’s en Video’s:
  Leg speciale momenten vast en deel ze. Leer foto’s maken, bewerken en organiseren.
 5. Apps en Meer:
  Duik in de wereld van apps. Leer hoe je nieuwe apps kunt vinden, installeren en gebruiken die je dagelijks leven verrijken.
 6. Thema’s
  Aan de hand van diverse thema’s als Nieuws volgen, Reizen, Film & Muziek, Documenten maken en beheren, TV kijken, boeken, kranten en tijdschriften lezen, enz. wordt men wegwijs gemaakt in de wereld van de beschikbare toepassingen.
 7. iPhone special
  Er is speciale aandacht voor al die mogelijkheden die de iPhone boven de iPad biedt

Wat je kunt verwachten:

 • Persoonlijke Aandacht:
  Kleine groepen voor een persoonlijke leerervaring.
 • Geduldige Instructie:
  Een rustig tempo dat past bij jouw leerstijl.
 • Praktische Oefeningen:
  Hands-on oefeningen om je vaardigheden te versterken. Na afloop van iedere les krijg je een handout met een samenvatting van de behandelde stof en oefeningen voor thuis.
 • Vragen en Antwoorden:
  Genoeg tijd voor al je vragen tijdens de lessen en daarbuiten. Er is cursusmateriaal ter inzage; desgewenst kan men dat ook zelf aanschaffen.
 • Na afloop van de cursus:
  Heb je nooit meer angst om je apparaat te gebruiken en kun je de meeste iPad of iPhone probleem zelf oplossen. Misschien kun je met je iPad/iPhone kunsten zelfs indruk maken op je kleinkinderen. Je kunt in ieder geval altijd ergens terecht voor je iPad of iPhone gerelateerde vragen.

Wat wordt van de deelnemers verwacht:

 • Goed gereedschap:
  Neem je eigen Apple iPad en/of iPhone mee (niet ouder dan 5 jaar).
 • Inzet:
  Dat je alle 5 de lessen bijwoont; bereid bent om nieuwe dingen te leren en de stof tussen de lessen door voldoende oefent.
 • Durf te vragen:
  Aarzel niet om hulp te vragen als je tijdens de les iets niet kunt volgen of niet begrijpt; maar ook als bij het oefenen blijkt dat het toch nog niet zelfstandig lukt.

De cursus omvat een 5-tal lessen van telkens 2 uur met een koffiepauze van 15 minuten. Tussen de 1e en 2e les zal de cursusleider met u een individuele ‘intake’ afspreken om de instellingen van uw iPad/iPhone te optimaliseren.

Cursusleider Wouter de Wijn is zeer ervaren en heeft deze cursus in de afgelopen 10 jaar al 45 keer gegeven.

 

Is uw interesse gewekt dan kunt u alvast zich vrijblijvend inschrijven op de wachtlijst door op onderstaande afbeelding te klikken. U krijgt dan bericht wanneer dit evenement op de website staat met alle gegevens en u kunt boeken.

.