Welkom bij de introductie van de Basiscursus voor Apple Computers, specifiek gericht op het MacOS-besturingssysteem dat wordt gebruikt op iMacs en MacBooks. Of je nu net begint met het gebruik van een Apple-computer of je kennis wilt verdiepen, deze cursus biedt een solide basis om vertrouwd te raken met MacOS en het maximale uit je Apple-apparaat te halen.

Enkele onderwerpen die in deze cursus aan bod zullen komen zijn:

  1. Kennismaking met MacOS: We beginnen met een overzicht van het MacOS-besturingssysteem, inclusief de interface, Finder (de bestandsbeheerder), Dock (het applicatielauncher) en de Menu-balk.
  2. Basisvaardigheden: We zullen de basisvaardigheden behandelen die nodig zijn om te navigeren en te werken in MacOS, zoals het openen en sluiten van programma’s, het beheren van vensters, het aanpassen van instellingen en het gebruik van sneltoetsen.
  3. Bestandsbeheer: Je leert hoe je bestanden en mappen kunt organiseren, verplaatsen, kopiëren en verwijderen met behulp van de Finder. We zullen ook de iCloud Drive verkennen voor het opslaan en synchroniseren van bestanden in de cloud.
  4. Applicaties gebruiken: We behandelen veelgebruikte standaard-applicaties zoals Safari (de webbrowser), Mail (de e-mailclient), Berichten (voor instant messaging) en meer. We zullen ook de Mac App Store verkennen voor het downloaden van nieuwe applicaties.
  5. Productiviteitstools: We zullen enkele handige productiviteitstools van MacOS verkennen, zoals Notities, Agenda, Herinneringen en de ingebouwde Spotlight-zoekfunctie om snel informatie te vinden op je Mac.
  6. Veiligheid en onderhoud: Tot slot zullen we enkele belangrijke aspecten van veiligheid en onderhoud behandelen, zoals het instellen van wachtwoorden, het installeren van software-updates en het maken van back-ups van je gegevens.

Deze Basiscursus voor Apple Computers biedt een solide fundament voor het gebruik van MacOS op iMacs en MacBooks, of je nu een beginnende gebruiker bent of je vaardigheden wilt verbeteren. Na het voltooien van deze cursus zul je meer vertrouwd zijn met MacOS en in staat zijn om je Apple-apparaat efficiënter te gebruiken voor werk, studie en plezier.

Is uw interesse gewekt dan kunt u alvast zich vrijblijvend inschrijven op de wachtlijst door op onderstaande afbeelding te klikken. U krijgt dan bericht wanneer dit evenement op de website staat met alle gegevens en u kunt boeken.

.