Leesclub Wim Krings
Onder leiding van Wim Krings is Gilde De Graven met een leesclub gestart.
Alleen met een boek op de bank is leuk. Maar het is nog leuker als je over het boek, de schrijver en literatuur kunt praten met anderen. Daarom komen mensen samen bij een leesclub. Een leesclub bestaat uit een kleine groep mensen die tijdens een aantal weken hetzelfde boek lezen. Daarna komen ze samen om te praten en te discussiëren over het boek.
De thema’s worden gekozen door Wim. Hij kiest ook, om praktische redenen de eerste twee boeken. Binnen de overige twee thema’s stelt Wim dan meerdere boeken voor om zo samen tot een keuze te komen.
Dit zijn boeken waarbij eenieder wordt uitgedaagd om datgene uit het boek te halen wat hij/zij belangrijk vindt maar ook om naar elkaar te luisteren en andere inzichten/indrukken op je laten in te werken. Aan de hand van een aantal vragen zal het gesprek vertrekken. Dit is de houvast en niet de “stelregel”.
In dit seizoen zijn er 4 bijeenkomsten.
Eerste bijeenkomst : Black Out van P.F. Thomese ( verschijnt eind augustus)
De welgestelden in het villadorp Blankendaal, ‘het reservaat’, zoals ze het onder elkaar noemen, resideren veilig achter hun hekken en hagen en hebben niets in de gaten.
Aan het stuur zit Grace Rainville, stemactrice. Ze is niet van hier. De SUV is trouwens niet van haar, maar van haar ex. Ze is op weg naar diens turn-key droomvilla, waar hij met zijn nieuwe liefde aan een nieuwe fase is begonnen. Op de achterbank, in een kinderzitje, slaapt haar (en zijn) dochtertje Norah. Grace moet een verkeerde afslag hebben genomen.
Ergens vlakbij, achter een haag, klinkt het onbekommerde gekwetter van een kinderfeestje. Wat er een moment later gebeurt, krijgt ze al niet meer mee. Dat hoort ze pas wanneer ze ontwaakt te midden van de gevolgen.
En dan moeten de consequenties nog komen.
De tweede bijeenkomst : Laurent Binet: Perspectieven
De lezer van de avontuurlijke roman Perspectieven speurt ademloos mee naar de moordenaar van een 16e-eeuwse kunstenaar en ziet de artistieke vrijheid onderdrukt worden, toen én nu. Binet navigeert niet alleen briljant tussen feit en fictie, tussen rangen en standen, tussen de patriarch en de vrouw die haar vrijheid zoekt. Hij observeert via de zestiende eeuw de actualiteit van de eenentwintigste. In Perspectieven reis je ademloos mee in zijn wervelende plot, zoek je namen uit de geschiedenis op, denk je na over de betekenis van kunst, speur je naar een moordenaar, herken je politieke machinaties, leg je verbanden. Geen gek avontuur voor één enkele roman.
Datums :
7 oktober | 18 november | 27 januari 2025 | 24 maart 2025 |
De groepsgrootte bedraagt minimaal 5 en maximaal 12 personen!