Winterse Whisky cursus
Heb je interesse om eens te horen, en vooral ook te proeven natuurlijk:
-
hoe whisky wordt gemaakt
-
wat de verschillen zijn tussen Blended en (Single) Malt Scotch Whisky,
Ierse Pot Still Whiskey, Amerikaanse Corn, Wheat, Bourbon en Rye Whiskey
-
hoe groot de invloed van de vatrijping en/of finish op de smaak is
-
wat karakteristieke smaken van de verschillende whiskyregio’s in Schotland zijn
-
hoe whisky uit andere landen dan Schotland smaakt
-
hoe enorm de smaken binnen 1 whiskyregio kunnen verschillen
-
hoe verschillend de producten van zelfs 1 distilleerderij kunnen smaken?
De eerste whiskycursus voor Gilde De Graven bestaat uit 3 avonden waarin tenminste 6 x 2 cl whisky wordt geschonken en soms een bonusverrassing die rondgaat.
Avond 1: Whisk(e)y van verschillende granen uit verschillende landen
Avond 2: Single Malt Scotch Whisky uit alle whisky regio’s
Avond 3: Islay Single Malt Scotch Whisky
Data: vrijdagavond 13 en 20 december 2024 en vrijdagavond 10 januari 2025
Op de volgende website staat nog meer informatie: https://www.whiskymonitor.nl/proeni01.htm
Weer
Zonnig
13 ° C
Luchtvochtigheid: 68 %