Menu Sluiten

Excursie naar Oud-Rekem 12 juni 2019

Op 12 juni a.s. organiseren wij een rondleiding (zoals de Belgen zeggen) doorheen Oud-Rekem en het Kasteel d’Aspremont-Lynden. Dit kasteel is normaal gesproken gesloten, maar wordt speciaal voor ons geopend. Tevens brengen we een bezoek aan Pianozaak Maene die gevestigd is in de Paterskerk van Oud Rekem. Daarin is ook concertruimte en we worden getrakteerd op een exclusief mini-concert van een kwartier ongeveer.

In 2008 werd Oud-Rekem door ‘Toerisme Vlaanderen’ officieel uitgeroepen tot ‘Het Mooiste Dorp van Vlaanderen’. Wanneer je er even rondwandelt begrijp je meteen waarom… de vele historische gebouwen vormen samen een prachtig historisch dorpje dat je terugbrengt in de tijd. Ook het Drossaerdhuis, het Poortgebouw, het Gerechtshof enz. zijn de aandacht meer dan waard. Wandel in Oud-Rekem rond en u waant zich in een openluchtmuseum.

Datum/tijdstip
De excursie begint om 14.00 u en het eind van de excursie is gepland om ongeveer 16.00 u.

U wordt verzocht op eigen gelegenheid naar Oud-Rekem te reizen en we treffen elkaar graag om op de Groenplaats in Oud-Rekem. Wij verzoeken u 10 minuten eerder aanwezig te zijn zodat we stipt op tijd met de excursie kunnen beginnen.

Oud-Rekem ligt ter hoogte van Geulle aan de overkant van de Maas. Met de auto gaat u via de E314 richting Antwerpen en op de eerste afslag in België naar Lanaken. Op de N78 ziet u vervolgens Oud-Rekem aangeven staan. Langzaam verkeer (fietsers e.d.) kunnen van het veerpontje Geulle-Uikhoven gebruik maken en dan richting Oud-Rekem gaan.

Kosten
Deelnamekosten inclusief consumptie bedragen €9,50 per persoon.

Wat moet U doen als U mee wilt?
Aanmelden is verplicht en dat kunt u doen door u hieronder in te schrijven.
Uiterlijke aanmeldmoment is vrijdagochtend 7 juni a.s. vóór 12 uur.

Na inschrijving en bij voldoende deelname ontvangt U bericht hoe en wanneer de kosten kunnen worden overgemaakt om de deelname definitief te maken.

VOL = VOL dus wacht niet té lang met inschrijven.

Mogen wij ook U begroeten?

Inschrijven