Op 11 november a.s. een lezing over de Geelbuikvuurpad en vroedmeesterpad, bijzondere soorten in Zuid-Limburg en de Euregio.
Dit is een lezing waarin de levenswijze en de verspreiding en beschermingsmaatregelen van de vroedmeesterpad en geelbuikvuurpad aan de hand van beeldmateriaal wordt toegelicht.
Onze deskundige Wil Niessen uit Grevenbicht gaat u via een interessante presentatie toelichten dat Limburg en dan met name het Heuvelland is bekend om het voorkomen van de meest bedreigde amfibieën van Nederland. Dan hebben we het hier over de vroedmeesterpad en geelbuikvuurpad die in het Heuvelland en omgeving nog verspreid voorkomen. De levenswijze van de dieren maakt dat de soort zich maar moeilijk kan aanpassen aan de veranderde inrichting en beheer van het landschap en is daarom in geheel Noordwest-Europa bedreigd.
Deze Heuvellandsoorten komen ook in het grensgebied voor van Duitsland en België en de situatie aldaar wordt daarom ook behandeld.
De spreker zorgt zelf voor de uitvoeringsmaatregelen zoals de aanleg van poelen en stapelmuren in samenwerking met betrokken partijen in binnen en buitenland.
Een klein deel van de lezing is ingeruimd voor de inrichting van je eigen tuin, lees “ontstening” en verhogen van de biodiversiteit en je eigen beleving van een stukje natuur bij jouw eigen huis.

All informatie te vinden op : https://gildedegraven.nl/evenementen/geelbuikvuurpad-en-vroedmeesterpad-bijzondere-soorten-in-zuid-limburg-en-de-euregio/