Het beoefenen van denksport is een leuke manier om de geest in conditie te houden. Naast de klassieke denksporten zoals schaken, dammen en bridge is ook het kaartspel Canasta daarvoor een interessante optie. Dit uitdagende spel benadert het karakter van een denksport en dankzij het spelen in samenwerkende koppels is het tevens een aangenaam gezelschapsspel. Logica, geheugen en psychologie spelen een belangrijke rol, naast durf en creativiteit. Dit verklaart mogelijk ook de tweede jeugd die Canasta op dit moment beleeft bij jong en oud.
Canasta is in 1939 in Uruguay bedacht door de advocaat Segundo Santos en de architect Alberto Serrato, bij wijze van afwisseling voor hun bridgewedstrijden. Het werd in de jaren ‘50 zeer populair in de VS en in Europa en het was toen na bridge het meest gespeelde kaartspel.
Gilde De Graven werkt graag mee aan een revival van dit inspirerende spel en heeft daarom aan het assortiment een cursus Canasta toegevoegd. Deze is geschikt voor beginners, maar ook interessant voor degenen die al bekend zijn met Canasta. De cursus is gebaseerd op de klassieke spelregels die dateren uit 1950 en die zijn opgesteld door toonaangevende Amerikaanse bridgers uit die tijd. Al vanaf de eerste cursusdag is er veel gelegenheid om onder begeleiding zelf te spelen en te oefenen. Er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de strategie van het spel en de samenwerking met partner.
De cursus beslaat drie dagdelen van 2½ uur. Elke cursist ontvangt tijdens de cursus het volgende materiaal:
– De volledige spelregels in het Nederlands
– Een aantal scoreformulieren
– Een gidsje met de voor een canastaspeler belangrijke informatie, strategische tips en trucs
– Een visuele geheugensteun.
Afhankelijk van het succes kan de cursus worden vervolgd met regelmatig terugkerende speeldagen.
Wij zijn benieuwd wie zijn geluk wil komen beproeven!
Alle gegevens op : https://gildedegraven.nl/evenementen/canasta/