Op dinsdag 12 April, van 10.30 -12.30 uur is er een bijeenkomst over en door ‘de Dorpsgaard’ samen met de stichting Plök in Munstergeleen.
Het gaat over groene activiteiten, die bewoners van dorpen samen kunnen doen in de mooie omgeving en de natuur van het dorp. Dit mooie voorbeeld komt uit Munstergeleen.
Er zijn in het dorp twee groepen, die samenwerken in en aan de groene natuur in en om hun dorp. Een beheert ‘De Dorpsgaard’, de andere groep ‘Plök’ werkt in wijngaarden, fruitboomgaarden en in een voedselbos.
Start om 10.30 met koffie en thee (gratis), in de Dorpsgaard, Kerkstraat 4 Munstergeleen.

Rian van de Sande van de Dorpsgaard en Bert Budé van Plök vertellen kort iets over hun ‘groene hobby’. Rian laat zien wat er allemaal groeit en bloeit in de Dorpsgaard.
De Dorpsgaard is een ontmoetingsplek voor jong en oud en wordt gedreven door een team enthousiastelingen. Het is een kleine groenten- en fruittuin, midden in het dorp, naast een school en huisartsenpraktijk. Iedereen mag groenten en fruit uit deze tuin halen voor eigen gebruik….! Het is een plek die zorgt voor een saamhorigheidsgevoel, waar je je kunt inspannen, maar ook kunt ontspannen, samen of alleen. Het uitgangspunt van de Dorpsgaard is dat deze wordt onderhouden door dorpsbewoners. In totaal zijn er al ongeveer 15 Dorpsgaarden in diverse dorpen gerealiseerd.

Lees hier alle details