Menu Sluiten

Lezing Gezondheid op recept 27 november 2019

Twee artsen uit het team van Huisartsen Hartje Dorp vertellen hoe zij maatwerk leveren voor elke patiënt: Roel Smeijsters sinds 2008 actief in Munstergeleen en Rhea Heeringa die nu bijna 2 jaar actief is in het team van Huisartsen Hartje Dorp.

Er zijn voor dé patiënt. Dat is wat zij willen bij Huisartsen Hartje Dorp. Van de wieg tot aan het einde van het leven. Bijstaan en luisteren. In een tijd waarin alles maakbaar lijkt en informatie in overvloed aanwezig, kun je onzeker worden. Dan is het belangrijk dat er iemand is die goed naar je luistert. Zij vragen door en kijken verder. Want alleen dán kunnen ze goed helpen. En als zij u niet zelf kunnen helpen, dan sturen ze u door naar deskundige collega’s, die u verder begeleiden en evt. behandelen.

Ze vinden het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk zelf de regie houdt over zijn/haar gezondheid en welbevinden. Indien die controle zoek lijkt, proberen ze deze samen terug te vinden. ‘Zomaar’ een pil voorschrijven en ‘Daar moet ik maar mee leren leven’, daar geloven ze niet in. Zij gaan heel graag het gesprek aan. Voor een consult wordt standaard een kwartier ingepland. Zijn er dingen in je leven die je anders zou kunnen doen? Daarbij geven ze tips en helpen ze. Inspireren en motiveren in plaats van medicaliseren. Dat is hun manier. Samen met de patiënt tot de beste oplossing komen.

Roel Smeijsters geeft ook gezondheidscursussen omdat volgens hem de basis voor een goede gezondheid ligt bij goede voeding, beweging en aandacht voor je welzijn.

Rhea Heeringa is overtuigd van de invloed van leefstijl (denk daarbij aan bijvoorbeeld voeding, beweging en stress) op onze gezondheid. Niet alleen bij de voor de hand liggende ziektes zoals suikerziekte en overgewicht, maar bijvoorbeeld ook bij buikklachten en stemmingsproblemen.

Datum en locatie
Woensdag 27 november van 15.00-17.00 uur op onze locatie in Munstergeleen.

Kosten
Deze lezing kost 5,00 euro incl. 1 consumptie.

Wat moet U doen als U de lezing wilt bijwonen?
Aanmelden is verplicht en dat kunt u doen door u hieronder in te schrijven.
Uiterlijke aanmeldmoment is dinsdagochtend 26 november a.s. vóór 12 uur.

Na inschrijving en bij voldoende deelname ontvangt U bericht hoe en wanneer de kosten kunnen worden overgemaakt om de deelname definitief te maken.

Mogen wij ook U begroeten?

Inschrijven