Na maandenlange inactiviteit starten de wandelgidsen van Gilde de Graven de (korte) wandelingen weer op. Wandelen is gezond en mits de regels gerespecteerd worden kan dit te allen tijde veilig. Zeker buiten.

Zaterdag 13 maart (start 10:00 uur) lopen we vanaf de startplaats via de Geleenbeek én de Roode Beek naar het Duitse Millen, waar naast een blik op het Kasteel een verrassend lusje op het programma staat. Na het korte ommetje door het pittoreske dorp wandelen we door het open grensgebied richting een mooie pauzeplek. Afsluitend vormt de Schwienswei het slotakkoord, waar we tevens een knipoog vinden naar ons Gilde! De wandeling beslaat 6 kilometer en heeft geen noemenswaardige obstakels, de paden zijn grotendeels breed en verhard. Hoogteverschillen zijn er simpelweg niet.

Met het oog op de huidige situatie omtrent het coronavirus vragen wij onze deelnemers zelf zorg te dragen voor het in acht nemen van de geldende regels.

Er kunnen maximaal 24 mensen deelnemen, die verdeeld worden in een drietal groepen van acht personen, onder leiding van Ellen, Niels en Ton. De groepen vertrekken om de 10 minuten. Wandelen doen we twee aan twee en ieder dient zelf versnaperingen mee te nemen. Op de pauzeplaats is meer dan voldoende plaats om deze op een verantwoorde manier te gebruiken.

De wandeling start op de grote parkeerplaats op de Sportcentrumlaan (vlakbij de Doctor Nolenslaan, gelegen tegenover een braakliggend terrein waar voorheen een school haar vestiging had) iets verder dan zwembad de Hateboer in Sittard.

Wij vinden het in ieder geval ongelofelijk fijn dat we weer georganiseerd kunnen wandelen! Tot dan!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd

Stuur suggestie