Vind u het ook tijd voor een leuke wandeling ?

In de tijd van ons 25-jarige jubileum wordt ook Gilde de Graven getroffen door het huidige coronavirus. Cursussen, lezingen, uitstapjes en ook de wandelingen konden geen doorgang vinden. Een domper op het feestjaar dat er, zeker voor ons Gilde, ontzettend veelbelovend uitzag. Nog voor het corona-tijdperk is het idee ontstaan om op een ludieke en functionele manier het Gilde en haar jubileum onder de aandacht van mensen in Munstergeleen te brengen. 25 vogelhuisjes werden op prachtige wijze geschilderd door leden van de schildercursussen. Verspreid door Munstergeleen werden deze vervolgens opgehangen met als doel om hier een (korte)-wandeltocht omheen te organiseren met de mogelijkheid om de vogelhuisjes op basis van persoonlijke meningen te beoordelen.
Dat idee is onder onze vrijwilligers altijd blijven leven. Het resultaat : 3 wandeltochten op eigen houtje (of met bekenden) door Munstergeleen en het aangrenzende buitengebied vormen de opmaat tot het beoordelen van de 25 (of toch 26?) vogelhuisjes. Voor ieder wat wils. Er is een lange wandeltocht (10 tot 11 km) die langs alle vogelhuisjes voert en 2 korte wandeltochten (5 tot 6 km) die gezamenlijk de mogelijkheid geven alle vogelhuisjes te spotten. De start is altijd bij het kantoor van Gilde De Graven.

Wandeling A: Rondje Heemtuin – 14 vogelhuisjes 5.61 km
Wandeling B: Rondje Geleenbeek – 12 vogelhuisjes 5.96 km
Wandeling C: Ronde Vogelhuisjes – 26 vogelhuisjes 10.38 km

Hieronder treft u naast de kaarten van de wandelingen een beoordelingsformulier aan waarop u een persoonlijke top 5 kunt noteren. Deponeer na afloop van de wandeltocht dit formulier in de brievenbus van het Gilde-kantoor (witte deur!). Zowel de kaarten als het formulier kunt u zelf uitprinten (klik op icoontje van printer rechtsboven in het pdf-formulier). De kunstenaars van de 3 best beoordeelde vogelhuisjes ontvangen na 1 oktober een kleine attentie vanuit het Gilde de Graven.

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd

Stuur reactie